Stichting nederlanders Overzee 'Hulp voor Nederlanders buiten Europa" 

News

Gezondheidsverzekering verplicht voor buitenlanders van 50 jaar en ouder die langdurig in Thailand verblijven.
De verzekering moet een dekking van maximaal Bt40.000 bieden voor poliklinische behandeling en tot Bt400.000 voor ziekenhuis opname behandeling.

 

*** Gezondheidsverzekering verplicht voor buitenlanders van 50 jaar en ouder die langdurig in Thailand verblijven.***
De verzekering moet een dekking van maximaal Bt40.000 bieden voor poliklinische behandeling en tot Bt400.000 voor ziekenhuis opname behandeling.

Dit is een maatregelen die de overheid heeft ingevoerd om de financiële last voor staatsziekenhuizen te verlichten door buitenlanders, van wie er velen niet voor behandeling hebben betaald.
Het kabinet heeft de nieuwe regel al goedgekeurd volgens, “Health Service Support afdelingsdirecteur” Nattawuth Prasert-siripong.

Volgens Nattawuth is de nieuwe regel van toepassing op zowel nieuwe aanvragers van het -non-immigrant visum (O-A), die een verblijf van maximaal een jaar aanbieden, en diegenen die hun visum willen verlengen. Elke verlenging is een jaar geldig.

Buitenlandse polissen worden ook geaccepteerd.
Buitenlanders kunnen een geldige ziekteverzekering kopen via (longstay.tgia.org) of als ze een ziektekostenverzekering willen gebruiken die ze in het buitenland hebben gekocht, mits het dekkingsbedrag niet minder is dan wat de regel vereist.

"We bespreken met relevante autoriteiten over hoe de geldigheid van de buitenlandse ziektekostenverzekering te controleren," zei Nattawut.

Bij buitenlanders die geen ziektekostenverzekering kunnen kopen omdat hun gezondheidsrisico's te hoog worden ingeschat, kunnen de bevoegde autoriteiten overwegen om dan een hoger tegoed op de bankrekeningen te moeten hebben. 
Bron: https://www.nationmultimedia.com/detail/national/30369323 

Begeleidend schrijven Stichting Nederlanders Overzee.
1. We vragen ons af of het rechtsgeldig om iemand te verplichten zich tegen ziektekosten te verzekeren. Maar dan nog wie wil het risico nemen om geen jaarvisum te krijgen.
2. De aangeboden ziektekostenverzekeraars zijn vaak die verzekeraars die de oorzaak zijn dat men onverzekerd is door de torenhoge premies, uitsluitingen, leeftijdgrens en keuringen.
3. Welke prioriteiten gaan de relevante autoriteiten stellen aan de buitenlandse ziektekostenverzekering en hoe willen zij dit controleren tussen de duizenden verzekeraars over de hele wereld?
4. Wij adviserende Expat verzekering (450 euro per jaar). Geen leeftijdgrens, keuring en dekking voor ziekenhuis opname tot 12.500 euro per geval per jaar.De vereiste indoor en outdoor vergoedingen zijn bij de Expat bijgesloten in de vergoeding van 12.500 per geval.

klik hier voor de expat verzekeringen.

14.05.2019
 
Comments
Order by: 
Per page:
 
  • There are no comments yet
Actions
Rating
0 votes
Recommend