Stichting nederlanders Overzee 'Hulp voor Nederlanders buiten Europa" 

Article

 

Bangkok Don Muang, Vrijdag 18 januari 2019 | nog 347 dagen te gaan. 

Afbeeldingsresultaat voor Yakult

Het ochtendritueel is weer achter de rug en het Yakult-vrouwtje is weer vertrokken richting het harde zwoegen. Toen ze haar brommetje, wat dus gewoon een motor is, aan het optuigen was vroeg ze me om het ‘eye’ aan te geven. Ik probeerde haar te corrigeren omdat ik wist dat ze het over ‘Ice’ had. Dat had ik dus beter niet kunnen doen. Ik was namelijk vergeten dat Thaise mensen nooit geen fouten maken. 

Onderweg naar het park denk ik terug aan de nieuwtjes-en-wetenswaardigheden die ik deze ochtend weer op mijn telefoon mocht ontvangen. Over 6 jaar zijn de chinezen niet meer in de meerderheid. Dan zullen zij inmiddels zijn ingehaald door India. Voor de iets langere termijn zullen de verenigde staten die nu nog de derde plek staan, deze positie moeten afstaan aan Nigeria omstreeks 2060. 

Inmiddels ben ik aangekomen bij het park en zie ik de dagelijkse bekende gezichten. Ik heb inmiddels voor een ieder wel een aanduiding. zo is er de Marinier, de man met de hoed, opa en de dame met de lach. Voor mij probeert een Thaise jonge man van een jaar of 20 zich al joggend voor te bewegen, wat hem niet echt lukt. Hij is zeker 150 kilo zwaar en ik zou hem willen adviseren dat het beter is om te rollen. Gelukkig spreek ik nog matig Thais dus ik ben veilig. 

Dat brengt me gelijk op het volgende punt. Aanpassen is wat wij als Nederlanders zouden moeten doen. Deze verwachtingen hebben we in Nederland ook van nieuwkomers, dus hier in Thailand mogen de Thai dat ook van ons verlangen. Zo begrijp ik niet dat er nog steeds Nederlanders zijn die hier al meer dan tientallen jaren wonen en nog steeds niet in staat zijn zich minimaal uit te kunnen drukken in het Thais.

 

Ik wens U een fijn weekend en tot maandag

 

 

18.01.2019
 
Comments
Order by: 
Per page:
 
 •  Anonymous: 
   
  Ik zelf gebruik een kinderboekje, waarmee ik de letters leer lezen en schrijven. Ik moet zeggen dat ik daardoor steeds beter begrijp hoe de taal in elkaar steekt. Verder gaat het er niet om of je goed erin bent of niet. Als je maar de wil hebt om het te proberen.
   
   21.01.2019 
  1 point
   
 •  Anonymous: 
   
  Nu ik ben het met je eens over dat minimale uitdrukken in het Thai's maar ik zie geen kans om die 5 tonen die de Thaise taal rijk is te onderscheiden,en ook de manier waarop de Thai's spreken met de snelheid van "Nam Tok"helpt niet erg.Maar als ik wat hebben moet ik ga de stad in en kom er mee thuis,met wat Thai's en Engels en soms een tekeningetje en een hoop lo,l komen we er altijd uit.
   
   19.01.2019 
  1 point
   
Info
Actions
Rating
2 votes
Recommend