Stichting nederlanders Overzee 'Hulp voor Nederlanders buiten Europa" 

Article

Bangkok, Don Muang, Vrijdag 1 februari  2019 | executie - Vietnam 1 februari 1968 

Afbeeldingsresultaat voor vroeger

Als ik mijn dagelijkse rondje park loop gaan mijn gedachten van hot naar her en daaruit probeer ik dan een kort verhaaltje samen te stellen wat mij op dit moment bezighoudt. Zo komt mijn dagelijkse column tot stand en kunt u er wel of niet iets uit halen. Toch denk ik dat mijn dagelijkse verhaaltje over niets toch iets overbrengt. Al is het een gedachte of een feitje. 

Ik las van de week een voornemen van Auke Boon om een eigen nieuwszender op te gaan starten. Het was alsof hij mijn gedachten kon lezen omdat ik zelf ook al een tijdje met dit idee heb rondgelopen. Het voordeel voor mij is nu dat ik nu eerst de kat uit de boom kan kijken of dat gaat lopen of niet. 

Ik zat vanmorgen te bedenken dat het nu bijna 2 maanden is geleden dat we een 33 kg gasfles met inhoud hebben aangeschaft. Er wordt dagelijks 2 maal mee gekookt en het valt me op dat dit best lang meegaat. Ik vraag mij dus af of men in Nederland niet beter kan teruggaan op de hervulbare gasfles. Daarmee kan je in ieder geval besparen op onzinnige distributiekosten en de daarbij behorende onzinnige belastingen. 

Voor het verwarmen van je woning zou je in principe ook niet zo heel drastisch uit hoeven te pakken. Als kind woonde ik met mijn familie in een niet geïsoleerde flat met enkel glas. Alleen in de woonkamer was een gaskachel en die ging alleen aan om de boel op te warmen. Voor de rest was je warm gekleed en klaagde er niet over. 

Daarop terugkijkend heb ik me als kind nooit ongelukkig gevoeld in een situatie die tegenwoordig bestempeld wordt als armoedig. Mijn jeugd was een heerlijke tijd waar mensen elkaar nog gewoon goedemorgen wenste en waar iedereen zich bekommerde om elkaars kinderen.

Dat gevoel vind ik hier in Thailand vaak terug. 

Het bruist al vroeg in de straten van Bangkok. Mensen verplaatsen zich in kuddes richting werk of anders. Kinderen op weg naar school. De monniken op hun ochtendronde voor ontbijt en geestelijke ondersteuning. Zelfs de honden vertolken hun dagelijkse rol en nemen positie in bij de eetstalletjes die hun waren uitstallen. 

Ik voel me weer helemaal blij vandaag. 

Een fijn weekend!

 

 

01.02.2019
 
Comments
Order by: 
Per page:
 
  • There are no comments yet
Info
Actions
Rating
0 votes
Recommend