Stichting nederlanders Overzee 'Hulp voor Nederlanders buiten Europa" 

Article

Bangkok, Don Muang, Dinsdag 29 januari 2019 | De kleur van vandaag is roze 

Afbeeldingsresultaat voor geheugen

Kent u het nummer nog van de Boom town rats; “I don’t like mondays”. Het was een hit in 1979. De aanleiding voor het nummer, was een gebeurtenis die plaatsvond, vandaag 29 januari exact 40 jaar geleden. De toen 16 jarige Brenda Ann Spencer, schoot 2 volwassenen dood en verwondde 8 kinderen op een school in San Diego, Verenigde Staten. Als reden voor haar daad vertelde ze “dat ze een hekel had aan de maandag”. 

Vandaag is ook mijn oudste broer jarig, hij is 66 jaar geworden. In 2013 is hem een vreselijk ongeluk overkomen. Hij is gevallen van 12 meter hoogte en op zijn hoofd geland, waardoor hij een hersenbeschadiging heeft opgelopen. De medische term hiervoor is NAH, wat staat voor Niet Aangeboren Hersenletsel. Er was weinig hoop voor mijn broer en de artsen gingen er vanuit dat hij zou komen te overlijden. Gelukkig is hij er nog en hij heeft menigeen verbaasd hoe hij hier uit is gekomen. U moet zich wel voorstellen dat mijn broer blijvend gehandicapt is, dat hij soms vreemde dingen zegt, moeten we maar op de koop toenemen. Hij is zich wel bewust van hetgeen hem is overkomen. 

Zijn korte termijn geheugen is wel een ramp. In 2017 is onze vader overleden en dit vergeet hij elke keer. Dan vraagt hij aan onze moeder, hoe het met pa gaat. Dan moeten we hem weer vertellen dat zijn vader is overleden en dan huilt hij en is hij verdrietig. Het gekke is dat in het begin er zelf ook  verdrietig van werd, nu wordt ik er eerder sjagerijnig van. Ik ga hem vandaag even een belletje geven en misschien heeft hij nog een goede mop.

Ik wens u een fijne dinsdag en tot morgen!

29.01.2019
 
Comments
Order by: 
Per page:
 
  • There are no comments yet
Actions
Rating
0 votes
Recommend