Stichting nederlanders Overzee 'Hulp voor Nederlanders buiten Europa" 

Article

Bangkok, Don Muang, Donderdag 31 januari 2019 | Watersnoodramp 1953 

Afbeeldingsresultaat voor struisvogelgedrag

Ik maak me zorgen over het huis van Rung. Het huis is gesitueerd in een moo baan in Don Muang, Bangkok. Op het eerste gezicht lijkt dit een prachtige woning, het bevat een ruime woonkamer, ruime hoofdslaapkamer en 2 kleine slaapkamers. Ook nog 2 badkamers. Aan de achterzijde een plaatje waar de keuken is gemaakt. 

De meeste woningen in de moo baan zijn aan de voorzijde uitgebouwd met een overkapping. Zo niet bij Rung, ze heeft er geen geld voor en daarnaast geniet ze van haar tuin zegt ze. Hoe ze daar van geniet is mij dan weer niet duidelijk, zij werkt heel de dag, en in de avond is het vroeg naar bed. 

Mijn probleem is de overkapping van de buurman. De manier waarop deze is bevestigd maakt dat er een gewicht hangt aan de draagmuur van naar ik gok 6 tot 7 ton. Dat is het gewicht van de oprit inclusief zijn auto. Normaliter kan de oprit vrij bewegen en zou geen effect hebben op de draagmuur, alleen heeft hij de overkapping zowel aan de draagmuur bevestigd als aan de oprit.

Het meest zorgelijke is dat ik het Rung niet kan uitleggen. Ze wil het probleem niet horen en dan krijg ik antwoorden als. Ik heb nu geen geld om het te repareren, het is al lang zo en de buurman heeft er zelf nergens last van. Struisvogelgedrag dus. Daarnaast is de woning weinig waard. Het blijft een betonnen kubus afgewerkt met goedkope rommel. 

Ik zou graag willen dat ze het probleem gaat oppakken, maar dit is Thailand en dit is ook typisch Thais gedrag. Vooral niet vooruit denken en alles vooruitschuiven. Ik denk dat dit het allermoeilijkste is om in te berusten tijdens mijn eigen aanpassingsproces. Je blijft wat dat aangaat altijd een Nederlander. 

Vandaag is het gedichtendag in Nederland. Daarom doe ik er niet aan mee. 

Tot morgen!

31.01.2019
 
Comments
Order by: 
Per page:
 
 •  Nick Breeker: 
   
  Jij zou graag willen dat ze dat probleem opging pakken,waarvan Andre niet van dat Yakult salaris daar moet ze waarschijnlijk iedere maand de hypotheek van betalen en van die farang die dagelijks gebruik maakt van haar betonnenkubus en met goedkope rommel afgemaakt huis daar hoeft ze niets van te verwachten ,dat ene regeltje "Toch niet deze farang hoop ik"zegt me al genoeg hoe jij in elkaar zit.
   
   09.02.2019 
  0 points
   
 •  Nick Breeker: 
   
  Juist Andre het probleem is dus geld zoals ik al zei,wat wil je dan wat ze gaat doen,ze wil genieten van haar huis en niet gelijk een probleem ervanmaken omdat een farang zegt dit is niet goed en dat is niet goed.
   
   06.02.20191 replies1 replies 
  0 points
   
 •  Andre van der Lubben: 
   
  Hoi Nick,
  Ik ben civil engineer van beroep. De schade aan deze woning is niet eenvoudig op te lossen. Daar komt bij dat de buurman de constructie moet gaan loshalen. Het opnieuw reconstrueren en opnieuw onder steunen van de draagmuur komt om en nabij de miljoen. Dat is ongeveer 60% van de waarde van dit huis. Hoeveel Yakult moet ze verkopen om dit probleem op te lossen?
  Zo niet wie gaat het dan betalen?
  Toch niet deze farang hoop ik.
   
   31.01.2019 
  0 points
   
 •  Nick Breeker: 
   
  Andre ben jij hier op vakantie of woon je in Thailand,het is waar dat Thais niet erg vooruit denken maar ik weet zeker dat het probleem geld is,je bent nu op vakantie neem ik aan omdat je volgens mij nog te jong bent om hier te wonen maar hoe dan ook het kost je niets want je verblijft in haar huis en misschien kan jij als ze hard aan het werk is om die Yakuth melk te verkopen die betonnen kubus wat beter maken,Inplaats van haar te betichten van struisvogelgedrag en typish Thaigedrag weet jij al zoveel van Thailand dat je die opmerkingen kan maken,ik ben blij dat ze hier niet zoals in Nederland zijn daarom juist ben ik daar weg gegaan.
  Je slaapt daat iedere dag en douched daar iedere dag en eet daar iedere dag in die betonnen kubus afgewerkt met goedkope rommel maar zij is er blij mee,zij heeft een eigen huis.
  Ik heb hier ook een huis gekocht en er waren veel dingen die me niet aanstonden het eerste wat ik gedaan heb is de elektriciteit laten vervangen en alles door pijp en afgedopt in contactdozen,maar nu na 12 jaar is het zoals we het hebben willen maar dat is niet gekomen door allerlei opmerkingen te maken over struisvogel politiek maar door hard te werken en nog doe ik het totale onderhoud als er iets niet werkt duurt het niet lang of ze kunnen het weer gebruiken en heb zelden hulp van buitenaf nodig.Misschien wat meer energie in het huis inplaats van het park in de ronte te rennen.Andre.
   
   31.01.2019 
  0 points
   
Info
Actions
Rating
0 votes
Recommend