Stichting nederlanders Overzee 'Hulp voor Nederlanders buiten Europa" 

Article

Bangkok, Don Muang, vrijdag 25  januari 2019 | Vrijdag visdag; “eet vis als het er is” 

cover photo, Afbeelding kan het volgende bevatten: lucht en wolk

Vandaag ben ik weer terug in Don Muang en heb mijn gewone routine weer opgepakt. Dat betekend om 4:30 uur uit bed, wassen, eten en opruimen. Om 7:00 vertrek ik naar het park. 

Onderweg kom ik een man tegen die mij begroet. Ik kom hem wel eens tegen in het park. Ooit zag ik dat hij in het gras van de berm achter een geparkeerde auto in hurkzit aan het poepen was. Uiteraard vind ik het raar, maar dit is Thailand hier gebeuren soms de vreemdste dingen. Het boeit mij ook verder niet, maar ik was wel nieuwsgierig of hij zijn reet  afgeveegd had, of dat hij zijn broek over de bruine ster heen getrokken had. Maar dat leek mij toch te gênant om te vragen. 

Ik wil u iets vertellen over de stichting Nederlanders Overzee. Ik ben daar al enige jaren aan verbonden op vrijwillige basis als adviseur. Wij geloven dat landgenoten zoveel mogelijk moeten proberen om elkaar te helpen waar kan. In Nederland zie je ook, dat gemeenschappen van niet Nederlanders uitstekend kunnen gedijen door elkaar te ondersteunen. Als voorbeeld de Turken of Chinezen. 

Nederlanders zijn erg individualistisch ingesteld. Wij ploeteren zo goed als we kunnen, als eenlingen door onze eigen sores heen. KIjk naar de Thai en die delen en verdelen in de groep. Dat maakt hun sterk en dat is precies wat we met de Stichting willen bereiken. De Nederlandse gemeenschap in Thailand sterker maken. Daar hebben wij uw hulp bij nodig.

U behoort namelijk tot de groep. 

Wat we van U vragen is om zoveel mogelijk mede landgenoten te helpen zich bij ons aan te sluiten. Een lidmaatschap hoeft niets te kosten. Wij zijn niet uit op geld, waarbij ik wel moet opmerken dat elke bijdrage welkom is, maar dat laat ik verder aan uw keuze over.

Daarnaast hoop ik ook dat meer jonge mensen zich aanmelden omdat de meeste leden uit pensionado's bestaat. Jongere mensen brengen balans, wat ons als groep ook weer versterkt. 

Even denk ik terug aan eergisteren Ik vertelde U dat ik samen met mijn broer en mijn neefje een avondje uit ben geweest. Ik was niet echt dronken, maar ik had ook geen remming. Toen we weer terug thuis waren, besloten we nog even verderop te gaan kijken waar die muziek vandaan kwam. Het bleek een soort drag-queen feest/festival te zijn. Ik heb er gedanst of niemand mij kon zien. Een beleving van ultieme vrijheid die ik in Thailand vaak voel, die ik in Nederland nooit gevoeld heb. 

Ik wens U allen een prettig weekend.

25.01.2019
 
Comments
Order by: 
Per page:
 
 •  Nick Breeker: 
   
  Nu ik wens je veel geluk toe met het samen brengen van Jan de Hollander met Hollanders kan je niets afspreken ik heb het al eerder geopperd als je met Jan de Hollander afspreek morgen gaan we niet tewerk we blijven allemaal thuis,nu ga maar rustig te werk morgen anders ben jij de enigste die niet te werk gaat.
   
   31.01.2019 
  0 points
   
Info
Actions
Rating
0 votes
Recommend