Stichting nederlanders Overzee 'Hulp voor Nederlanders buiten Europa" 

Artikel

 

 

Don Muang, zaterdag 23 februari 2019,  door; Andreas van der Lubben

Afbeeldingsresultaat voor rode pepers

 

Ik ben verzot op Thais eten en vooral als het heel pittig is. Rariteiten als insecten begin ik niet aan en gelukkig is mijn Thaise partner ook geen liefhebber van het kruipend en vliegende goed. Het blijft in mijn ogen toch ongedierte. Weet u, als kind werd ik altijd panisch van vliegende insecten, vooral van wespen en vlinders. Gelukkig ben ik er overheen gegroeid, anders zou ik niet weten hoe ik het in Thailand uit zou kunnen houden. 

Een ander insect wat hier in huis nogal eens overlast veroorzaakt zijn mieren. Laat je 1 druppel van iets zoets vallen dan geheid is er binnen afzienbare ogenblikken een heel leger rondom de druppel gestationeerd. We hebben ze ook in diverse formaten.
Van 1mm tot 15mm. Eigenlijk is het geen overlast, want het zijn nuttige insecten. Ze ruimen alles op (behalve mijn troep).
 

Terug naar het Thaise voedsel, een aantal weken geleden las ik op 1 van de Neder/Thaise facebook groepen een stukje over pittig eten. Een van de reacties trok mijn aandacht omdat de schrijver, pittig voedsel in verband bracht met maag- slokdarm-  en darm kanker. Dit was vlak na de uitvaart van een goede Thaise kennis die ook was overleden aan darmkanker. 

Hierdoor ben ik op zoek naar informatie gegaan naar de effecten van pittig voedsel, of dit ongezond is en of het kanker kan veroorzaken.
Ik vond daarop overwegend positieve artikelen over het consumeren van pittig voedsel en dat het kanker veroorzaakt is top op heden nooit wetenschappelijk aangetoond. Vooral de pepers of chilies zoals wij die hier eten in Thailand bevatten veel vitamine C, Calcium, ijzer, Magnesium en Caroteen.

23.02.2019
 
Opmerkingen
Sorteer op: 
Per pagina:
 
  • Er zijn nog geen reacties
Info
Aktie
Beoordeling
0 votes
Delen