Stichting nederlanders Overzee 'Hulp voor Nederlanders buiten Europa" 

Article

Pattaya, Donderdag 24 januari 2019 | Voorkom een kater, blijf dronken! 

Gisteren ben ik toch maar naar Pattaya afgereisd om mijn grote broer op te zoeken. Ik heb altijd een hele sterke band met deze broer gehad. Ik heb er in totaal 4. Mijn broer Ruud is de middelste van de 5 en ik de jongste. Op de een of andere manier maken we altijd wel iets mee in elkaars gezelschap. 

Nou wil het geval dat we beide zelden alcohol drinken, maar gisteren weken we af van ons routine en besloten we een biertje te drinken. Uiteindelijk werden er in de loop van de avond wat meer en we hebben zeer geslaagde avond gehad. 

Toen ik gisteren vertrok vanuit Don Muang was er weinig weinig smog te bekennen. Dat werd anders ten zuiden van Bangkok waar een deken van grauwe lucht over de stad hing.

Afbeeldingsresultaat voor bangkok smog

Omdat die luchtvervuiling kennelijk nog niet genoeg was zag ik op verschillende plekken rook opstijgen omdat men daar iets aan het verbranden was. 

Soms vind ik mezelf zeurderig over dit soort dingen. Teveel focus leggen op de negatieve kanten van Thailand. Overal regels aan op willen hangen. Nee je mag je olie uit je carterpan niet in het riool weg laten lopen of nee je mag geen tl buis in de prullenbak smijten. Maar juist voor al die opgelegde regeltjes ben ik als het ware Nederland ontvlucht. In het land van vrijheid mag je namelijk helemaal niks. 

Ik denk dat ik ook maar eens een autoband in de hens ga steken.

 

Tot morgen!

24.01.2019
 
Comments
Order by: 
Per page:
 
 •  Tourtoise : 
   
  Thailand is Thailand, daarom is het zo’n prettig land om te verblijven. Als je overal wat van vindt en op elke slak zout gaat leggen krijg je net zo’n vreselijk regeltjes en verstikkend land als NL.
   
   09.02.2019 
  0 points
   
Info
Actions
Rating
2 votes
Recommend