Stichting nederlanders Overzee 'Hulp voor Nederlanders buiten Europa" 

Article

Bangkok Don Muang, Maandag 21 januari 2019 | Het is alweer week 4 

Afbeeldingsresultaat voor plastic afval thailand

 

Het weekend is voorbij en dat betekent voor mij dat ik mijn dagelijkse stukje weer mag schrijven. We hebben besloten dat het streven moet zijn dat mijn dagelijkse stukje voortaan in de ochtend uit moet komen. 

Mijn Rung vind het ontzettend leuk om te koken. Ze wil mij graag imponeren met allerlei lekkere gerechten. Wel is het de bedoeling dat ik dan mee doe. Het kloppen van het eigeel, of het verhitten van olie. Elke avond ligt ze in bed youtube filmpjes te kijken van het bereiden van allerlei gerechten. Nou vond ik altijd dat Rung goed was in eten halen en was daar ook tevreden mee. Voor mij hoeft dat gebak en gebraad niet. Ik heb er helemaal niets mee. 

Mijn grote vriend Johannes uit Suphanburi heeft dat wel. Het koken zit hem in het bloed. ZIjn Indische moeder heeft hem allerlei recepten nagelaten. Die heeft hij online gezet en verder uitgebreid met eigen creaties. Ik kan U zijn website KLIK HIER aanbevelen. 

Het nieuwsfeit wat nu al dagen de media beheerst is de extreme luchtvervuiling. de hoeveelheid fijnstof overschrijd in veelvoud de europese normen en nu ook de normen die Thailand zichzelf heeft opgelegd. Hoe dit allemaal precies in elkaar steekt kunt u elders volop teruglezen. Hieraan verwant heb ik voor u nog meer slecht nieuws en dit gaat over plastic.

De hoeveelheid plastic in alle oceanen worden in ieder geval voor 50% gedumpt door China, Filipijnen, Indonesië, Vietnam en Thailand. De andere 50% door de rest van de wereld gecombineerd. Er is ook maar één manier om kosteneffectief van al het plastic af te komen en dat is verbranden om er energie mee op te wekken. Iedereen wil graag recyclen, maar dit is erg kostbaar en lost ook niets op, omdat het plastic hiermee niet verdwijnt. Andere opties zijn ook niet mogelijk omdat er niets zo goedkoop te vervaardigen is als nieuw plastic. 

In mijn column van vrijdag heb ik een opmerking gemaakt over Nederlanders die hier al tientallen jaren verblijven en nog steeds niet in staat zijn, zich enigszins in het Thais uit te drukken. Er zijn mensen die aan het adres van de Stichting Nederlanders Overzee hierop negatief gereageerd hebben. Ik wil die mensen bedanken, omdat ze mij daarmee bewezen hebben dat ik gelijk heb. Overigens heeft het weinig nut uw beklag te doen over mijn columns. Het is geen journalistieke objectieve verslaggeving. Het zijn stukjes opinie overgoten met een sausje van wetenswaardigheden en belevenissen. 

Tot morgen!

21.01.2019
 
Comments
Order by: 
Per page:
 
  • There are no comments yet
Info
Actions
Rating
6 votes
Recommend