Stichting nederlanders Overzee 'Hulp voor Nederlanders buiten Europa" 

Article

Bangkok, Don Muang, maandag 11  februari  2019 | Nog 323 dagen te gaan 

Afbeeldingsresultaat voor dag van meisjes en vrouwen in de wetenschap

Ik probeer altijd een weetje of een feitje ergens te verwerven of te verstoppen in mijn column.  Vandaag 11 februari is het internationale dag van meisjes en vrouwen in de wetenschap. Deze internationale dag is ingesteld door de verenigde naties. 

Het eerste wat in mij opkomt is waarom?, is deze groep achtergesteld?. Ik kan het mij nauwelijks voorstellen. Had de verenigde naties niet een andere groep onder de aandacht kunnen brengen, die werkelijk eens in de schijnwerpers zou moet staan. 

Ik vind dit soort ingestelde dagen een typisch voorbeeld van een uiting van een elitaire kaste uit de westerse beschaving die totaal haar realiteit is verloren en nauwelijks op de hoogte is van de dagelijkse werkelijkheid. Zoals de westerse wereld en met name Europa ook al lang niet meer weet hoe te functioneren. 

Ik vind het een verlies aan creativiteit en vermogen van mensen om zichzelf te ontwikkelen. Wat mij betreft zouden dit soort elitaire clubs zo snel mogelijk moeten verdwijnen omdat het enige echte doel wat ze hebben is het in stand houden van de eigen verworven machtspositie van waaruit bepaald wordt hoe anderen moeten leven. 

Ja ik weet dit is zware kost voor een column, maar het is maandag en het hoofd zit weer vol met dit soort gedachten. 

Sterkte ermee en tot morgen

11.02.2019
 
Comments
Order by: 
Per page:
 
  • There are no comments yet
Info
Actions
Rating
3 votes
Recommend