Stichting nederlanders Overzee 'Hulp voor Nederlanders buiten Europa" 

Article

Bangkok Don Muang, Donderdag 17 januari 2019 | de kleur van vandaag is oranje

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, selfie en close-up

Je kan eigenlijk nooit fatsoenlijk een column schrijven indien zonder een introductie. Mijn naam is Andre van der Lubben, opgeleid als socioloog en cultureel antropoloog, doch 18 jaar werkzaam geweest als een civil engineer in de verpleeghuiszorg.
Ik ben gehuwd met een Thaise vrouw en ik probeer hier Bij mijn Rung (zo heet mijn vrouw) te blijven. 
Ik ben ook al een aantal jaar verbonden aan de Stichting Nederlanders Overzee, vrijwillig als adviseur. Dat is in een hele korte notendop wie ik ben en wil u in mijn columns meenemen, indien u mij toestaat, zodat u mij leert kennen en misschien het leven als Nederlander in Thailand ook eens op een andere manier kunt bekijken.

Elke dag begint hier met hetzelfde ritueel. Rung gaat uit bed rondom 3:30 in de ochtend en hoewel ze liever heb dat ik er ook direct uitga, weet ik het meestal zonder al te veel geklaag van haar zijde, met een half uurtje uit te stellen. Eenmaal uit bed zet ik koffie en als moderne man pak ik de smartphone om de laatste berichten en nieuwtjes in mij op te nemen. 

Het belangrijkste nieuwsfeit van vandaag is dat de Thaise regering de intentie heeft  versoepeling aan te brengen in hun visa beleid. De 90 dagen melding is men voornemens te schrappen. Laten we hopen dat ze deze intentie vast kunnen houden en ook gaan uitvoeren. Naast de officiële nieuwsgaring, mag ik ook graag wat fora afstruinen naar berichten van onze Nederlandse gemeenschap.

Vandaag ging het over haaien die waren gevangen op Koh Samui om vervolgens op een of ander bord verorberd te worden. De discussie die er zich afspeelde was hoe slecht het wel niet was voor het voortbestaan van de haai en waar een ander weer opmerkte het verschil niet te zien tussen het eten van een haai of een makreel. Zelf vind ik; dat als er één volk is op deze wereld die elk dier op zou mogen eten, dan zou dat het Thaise volk moeten zijn. Want een ding moet je ze nageven. Ze eten echt alles op.

Inmiddels is het eten klaar en begin ik aan het ontbijt wat normaliter in Nederland mijn dinner is. We eten rijst met varkensvlees, groenten, dit alles pittig gekruid zodat je zeker weet, dat je wakker bent. Na het eten vertrekt Rung op de motor. Ze is een Yakult verkoopster.

Ik begeef me naar het park 2 kilometer verderop om daar mijn dagelijkse 10 kilometer te joggen.

17.01.2019
 
Comments
Order by: 
Per page:
 
Info
Actions
Rating
1 votes
Recommend