Stichting nederlanders Overzee 'Hulp voor Nederlanders buiten Europa" 

Article

Bangkok, Don Muang, maandag 28 januari 2019 | Het weeknummer is 5 

Afbeeldingsresultaat voor overgewicht

Na het gebruikelijke ochtendritueel biedt Rung mij een lift aan achterop de motor om mij onderweg naar haar werk mij af te zetten bij het park. Even twijfel ik nog want het loopje naar het park is 2,5 km wat dus extra aantikt op mijn stappenteller. Toch besluit ik van het aanbod gebruik te maken, omdat ik nog steeds wat last heb van weekend luiheid. 

begin 2018 woog ik 98 kilo wat natuurlijk veel te zwaar is voor iemand van mijn postuur. Ook Rung spoorde mij aan iets met mijn overgewicht te gaan doen. Ik had al snel door dat afvallen meer was dan alleen maar minder en gezond te eten. Ik moest mijn manier van leven aanpassen. Ik ben gaan lezen en vergaarde allerlei informatie, die ik combineerde tot een rigoureuze aanpak 

Ik begon met een ander levensritme. Ik begon met vroeg op te staan en vroeg naar bed te gaan. Ik werd productiever in de ochtend. De dag begon steevast met het drinken van een half liter water, gevolgd door mijn ontbijt, wat meestal bestond uit rijst met groente en vlees of ei. Vervolgens deed ik een workout van een uur in de fitnessruimte. Daarna was het tijd om te gaan werken. De lunch-maaltijd was qua omvang altijd bescheiden. Als dinner at ik alleen wat fruit. 

In de ochtend verbrand het lichaam veel en naarmate de dag vordert gaat de stofwisseling steeds langzamer werken. Vandaar dus veel eten in de ochtend en weinig in de avond.

Als je dit proces omdraait zoals de meeste mensen doen, dan heb je in de ochtend op je topmoment van verbranding, niets te verbranden en in de avond wanneer je lichaam in ruststand gaat je nauwelijks iets verbrand. Mijn methode werkt, ik weeg inmiddels 83 kilo en heb enorm veel energie. 

Ik doe mijn gebruikelijke rondjes door het park, fotografeer om onduidelijke reden een dooie rat en ga vervolgens richting huis om mijn dagelijkse stukje aan U te creëren.

Tot morgen!

28.01.2019
 
Comments
Order by: 
Per page:
 
 •  Nick Breeker: 
   
  Een paar jaar geleden toen ik voor controle bij mijn arts in Holland was vertelde hij mij dat graag zou zien dat ik 10 kg af zou vallen vanwege het feit dat m'n suikerwaarde omhoog kwam.dus ik zeg dat is goed zeg maar hoe hij zegt met eet de helft van wat je nu eet en eet vaker per dag,dus bij terug komst in Thailand ben ik daar mee begonnen 1snee brood s'morgens voor ontbijt om 10 uur iets met rijst dan om 12 uur lunch maar bescheiden portie's en s'avonds avondeten ook een halve portie,6 maanden later was ik 10 kg afgevallen en het beviel me zo goed dat ik been door gegaan en toen ik na een jaar terug kwam bij de dokter in Holland was ik 22 kg afgevallen van 124 kg naar 102 kg,stoppen nou zei hij dat is genoeg.Nu jaren later schommel ik nog steeds rond de 102 kg en voel me er heel goed bij door dat minder eten is m'n maag ook wat kleiner geworden dus krijg ik een bord vol er niet meer in,ik drink nog 2 blikjes bier in de week en wel in het weekend.Mijn medicijnen ik ben 78 koop ik tegenwoordig in Thailand met het gevolg dat iedere 6 maanden m'n bloed gecontroleerd wordt en ik tot op heden keurig aan de waarden voldoe,zowel suiker als cholestorol en dokter vertelde me dat m'n nieren heel goed werken.Iedere ochtend zo rond 6 uur loop ik met m'n beide honden aangelijnd langs het meer hier vlakbij en die hebben de pas er in dus ik moet mee en ook daar ben ik min of meer aan verslaafd geworden.Ik doe geen kracht training en loop ongeveer een km s'morgens en dat is genoeg om m'n suiker laag te houden.Dat aankomen hier in Thailand komt volgens mij ook omdat je in feite twee keer warm eet voor lunch en s'avonds nog een keer.En misschien maar dat weet ik niet het nodige bier.Nick.
   
   29.01.20191 replies1 replies 
  1 point
   
 •  Anonymous: 
   
  Ik ben daar toevallig ook mee begonnen, maar na 1 week liep ik een rug blessure op. Dat kwam niet door het trainen, maar iets te zwaar getild. Ik ben weer bezig sinds vanmorgen de draad op te pakken. Strak plan dus.
  Toine.
   
   28.01.20191 replies1 replies 
  1 point
   
Info
Actions
Rating
1 votes
Recommend