Stichting nederlanders Overzee 'Hulp voor Nederlanders buiten Europa" 

Top Rated Articles
Een column is een met regelmaat verschijnend, kort stukje proza van een bepaalde auteur (columnist). Vaak wordt een column in een krant of tijdschrift gepubliceerd, maar ook een gesproken column op radio of televisie, of publicatie op internet komen voor.
17.01.2019
 
Ik probeer altijd een weetje of een feitje ergens te verwerven of te verstoppen in mijn column. Vandaag 11 februari is het internationale dag van meisjes en vrouwen in de wetenschap. Deze internationale dag is ingesteld door de verenigde naties.
11.02.2019
 
Bij het lezen van Nederlands/Thais gerelateerde Facebook groepen valt mij een ding op; Een groot deel van de Nederlanders in Thailand zet de politie vaak weg als corrupt. Vaak gaat het dan om bewering dat het een kennis is overkomen, of dat men het ergens gelezen heeft.
02.03.2019
 
Het weekend is voorbij en dat betekent voor mij dat ik mijn dagelijkse stukje weer mag schrijven. We hebben besloten dat het streven moet zijn dat mijn dagelijkse stukje voortaan in de ochtend uit moet komen.
21.01.2019
 
Gisteren ben ik toch maar naar Pattaya afgereisd om mijn grote broer op te zoeken. Ik heb altijd een hele sterke band met deze broer gehad. Ik heb er in totaal 4. Mijn broer Ruud is de middelste van de 5 en ik de jongste. Op de een of andere manier maken we altijd wel iets mee in elkaars gezelschap.
24.01.2019
 
Na het gebruikelijke ochtendritueel biedt Rung mij een lift aan achterop de motor om mij onderweg naar haar werk mij af te zetten bij het park. Even twijfel ik nog want het loopje naar het park is 2,5 km wat dus extra aantikt op mijn stappenteller. Toch besluit ik van het aanbod gebruik te maken, omdat ik nog steeds wat last heb van weekend luiheid.
28.01.2019
 
Het ochtendritueel is weer achter de rug en het Yakult-vrouwtje is weer vertrokken richting het harde zwoegen.
18.01.2019
 
Zaterdag kwam het pakketje binnen wat Rung bij Lazada besteld had. De inhoud een transportkarretje waarvan de wielen nog gemonteerd moest worden.
22.01.2019
 
Vandaag kunnen we de week weer doorzagen, is het gehaktdag. De woensdag dankt zijn naam aan de Germaanse god Wodan, in het latijn bekend als Mercurius. Vandaag is ook mijn moedertje jarig, dus “hiep hiep hiep hoera mama”.
23.01.2019
 
Onderweg kom ik een man tegen die mij begroet. Ik kom hem wel eens tegen in het park. Ooit zag ik dat hij in het gras van de berm achter een geparkeerde auto in hurkzit aan het poepen was. Uiteraard vind ik het raar, maar dit is Thailand hier gebeuren soms de vreemdste dingen.
25.01.2019
 
1