Stichting nederlanders Overzee 'Hulp voor Nederlanders buiten Europa" 

Archief
Ik probeer altijd een weetje of een feitje ergens te verwerven of te verstoppen in mijn column. Vandaag 11 februari is het internationale dag van meisjes en vrouwen in de wetenschap. Deze internationale dag is ingesteld door de verenigde naties.
12 dagen geleden
 
Ik ben nog relatief jong en dus geen pensionado, zoals de meeste bezoekers van de website van Nederlanders Overzee. Wel weet ik dat er een hoop te doen is, rondom de hoogte van het AOW en de gestelde eisen inzake verblijf in Thailand op basis van retirement (non retirement Visa O-A).
08.02.2019
 
Sorry voor mijn 2 dagen afwezigheid. Ik hoop dat U mijn columns gemist hebt, dan Betekent dit dat U de nonsens die ik schrijf toch waardeert. Ik zal er dit keer een langere editie van maken. Allereerst begin ik met toch maar weer eens met de luchtvervuiling. Ik weet dat iedereen het er al over heeft, maar toch.
07.02.2019
 
Goedemorgen Beste lezers. Vandaag heb ik besloten om maar even niet te gaan fitnessen in het park. Het is tenslotte wereld kankerdag en de kans dat ik dat krijg is aardig groot met 65 microgram PM 2,5 fijnstof deeltjes gemeten. Premier Prayut heeft iedereen gevraagd vervuilende diesels niet te gebruiken. Dus waarschijnlijk gaat niemand daar gehoor aan geven.
04.02.2019
 
Als ik mijn dagelijkse rondje park loop gaan mijn gedachten van hot naar her en daaruit probeer ik dan een kort verhaaltje samen te stellen wat mij op dit moment bezighoudt. Zo komt mijn dagelijkse column tot stand en kunt u er wel of niet iets uit halen. Toch denk ik dat mijn dagelijkse verhaaltje over niets toch iets overbrengt. Al is het een gedachte of een feitje.
01.02.2019
 
Ik maak me zorgen over het huis van Rung. Het huis is gesitueerd in een moo baan in Don Muang, Bangkok. Op het eerste gezicht lijkt dit een prachtige woning, het bevat een ruime woonkamer, ruime hoofdslaapkamer en 2 kleine slaapkamers. Ook nog 2 badkamers. Aan de achterzijde een plaatje waar de keuken is gemaakt.
31.01.2019
 
Nederland is in de ban van het klimaat. Daarmee bedoel ik eigenlijk te zeggen, onze Nederlandse overheid, omdat er geld mee te verdienen is. Voor de rest is er niemand in geïnteresseerd omdat het namelijk geld kost. Omdat politici geen wetenschappers zijn komen zij met allerlei oplossingen waarmee ze geen enkel klimaatdoel kunnen halen.
30.01.2019
 
Kent u het nummer nog van de Boom town rats; “I don’t like mondays”. Het was een hit in 1979. De aanleiding voor het nummer, was een gebeurtenis die plaatsvond, vandaag 29 januari exact 40 jaar geleden.
29.01.2019
 
Na het gebruikelijke ochtendritueel biedt Rung mij een lift aan achterop de motor om mij onderweg naar haar werk mij af te zetten bij het park. Even twijfel ik nog want het loopje naar het park is 2,5 km wat dus extra aantikt op mijn stappenteller. Toch besluit ik van het aanbod gebruik te maken, omdat ik nog steeds wat last heb van weekend luiheid.
28.01.2019
 
Onderweg kom ik een man tegen die mij begroet. Ik kom hem wel eens tegen in het park. Ooit zag ik dat hij in het gras van de berm achter een geparkeerde auto in hurkzit aan het poepen was. Uiteraard vind ik het raar, maar dit is Thailand hier gebeuren soms de vreemdste dingen.
25.01.2019
 
1